Per descongestionar la C-55 entre Manresa i Sant Vicenç de Castellet proposem obligar als vehicles pesants a passar per la C-16 i distribuir la vinyeta gratuïta RondaMan.

PROPOSTA 1 –  Prohibir el pas de vehicles pesants per la C-55 entre Manresa i Sant Vicenç de Castellet, obligant-los a fer aquest tram per l’autopista C-16. Peatge gratuït per a ells a les barreres laterals de Sant Vicenç de Castellet.
Impossible? A la N-II entre la Jonquera i Maçanet de la Selva hi passaven 3.500 vehicles pesants diaris. Des de 2013 i fins que es desdobli la N-II  se’ls obliga a circular per l’AP7.
Per la C-55 a l’alçada de Castellbell i el Vilar, els laborables hi passen 2.937 vehicles pesats diaris. COPIEM DE GIRONA!!!
Més informació a: http://www.lavanguardia.com/local/girona/20180108/434156636270/desvio-camiones-nii-reduccion-siniestralidad.htmlPROPOSTA 2
Distribuir el RondaMan, dispositiu (tipus vinyeta) que permeti circular gratuïtament per la C-16 entre Manresa i Sant Vicenç de Castellet passant per les barreres laterals.

També impossible oi?  A Girona han distribuït un dispositiu (tipus vinyeta) anomenat RondaGi que permet el pas gratuït per l’AP-7 entre Fornells de la Selva i Vilademuls. El distribueixen Abertis, 10 Ajuntaments i el Consell Comarcal del Gironès.
Com veiem en el gràfic adjunt fins i tot en horari dels descomptes actuals (que comporten la gratuïtat del peatge en les barreres laterals de Sant Vicenç) la C-16 només capta el 32% del trànsit. Desconeixement?, necessitat de ViaT o Satelise?, …  Que Autema, els Ajuntaments implicats i el Consell Comarcal del Bages distribueixin la RondaMan. COPIEM DE GIRONA!!!
Més informació a: